LED's

 

Med udviklingen af LED's har vi sat en helt ny standard for smuk og effektiv akvariebelysning.

Move

 

Grundbelysning og punktbelysning

LED's tager udgangspunkt i sidste nye generation af højeffektive Led-dioder, der i kombination med den indbyggede aluminiumsreflektor giver både en god grundbelysning, men også en særdeles kraftig punktbelysning. Således formår LED's at skabe et kraftigt og fuldt oplyst akvarie, i kombination med en enestående smuk og behagelig flimmereffekt.

Vi har således kombineret det bedste fra to verdener; nemlig en effektiv og plantevenlig grundbelysning fra lysstofrørerne verden og en smuk og effektfuld punktbelysning fra LED-belysningens verden.

De kraftige 3W dioder er monteret i bunden af aluminiumsprofilen. Den massive profil sikrer en effektiv køling og dermed lang holdbarhed for dioderne. Den højglanspolerede reflektor er konstrueret således at den samler en del af lyset fra dioderne og sender det ned i akvariet med spredning på ca. 60 grader. På denne måde udnyttes lyset fra dioderne optimalt og akvariet udfyldes med en smuk grundbelysning til gavn for planter og fisk. Den kraftige direkte lysudstråling fra dioderne giver derudover, i det øjeblik lyset brydes i vandoverfladen, en smuk og spændende flimmereffekt i akvariet.

 

 

CREE 3W XPG/XT-E

De kraftfulde CREE 3W XPG/XT-E dioder giver, udover et meget højt lysudbytte, en høj RA-værdi og højt lumen/watt forhold, også en god energibesparelse og lang levetid på armaturet.

CREE 3W XPG/XT-E dioder

 

 

Kombinationen af de kraftige dioder og den effektive reflektor,
giver både en jævn grundbelysning og en smuk spotlighteffekt.

LED lys

Reduceret reflektion

Reflektoren sender grundbelysningen ud i en vinkel på max. 30 grader i forhold til vandet. Således begrænses refleksionen fra vandets overflade mest muligt

LED lys

 

Modeller

LED's leveres i 4 længder og i 3 farver, 4500 Kelvin til fremme af røde og grønne farver, 6500 Kelvin til ferskvand og ca.13000 Kelvin til saltvand/cichlider

  • LEDS500 500mm. med 6 stk. 3W dioder  (længden svarer til 18/24W lysstofrør)
  • LEDS800 800mm. med 9 stk. 3W dioder  (længden svarer til 30/39W lysstofrør)
  • LEDS1100 1100mm. med 12 stk. 3W dioder (længden svarer til 36/54W lysstofrør)
  • LEDS1400 1400mm. med 15 stk. 3W dioder (længden svarer til 58/80W lysstofrør)

LED's leveres uden strømforsyning. Du kan vælge mellem en almindelig og en dæmpbar strømforsyning. Den dæmpbare kan du slutte til vores Sunriser, så du kan skabe sol-op og nedgang i dit akvarium.

  • DRIV20: Strømforsyning til LEDS500 & LEDS800
  • DRIV20D: Dæmpbar strømforsyning til LEDS500 & LEDS800
  • DRIV40: Strømforsyning til LEDS1100 & LEDS1400
  • DRIV40D: Dæmpbar strømforsyning til LEDS1100 & LEDS1400

  

Indbygning i armaturer

Har du et Effect-Light heldækkende armatur, kan du med fordel montere én eller flere LED's. LED's er konstrueret, så det passer præcist ind i sporene på armaturets underside.

LED armaturer

 

 

Akvarie belyst med LED's. Lyset "flimrer" og giver akvariet et levende og naturligt udtryk.
Akvarie belyst med lysstofrør. Lyset er helt "dødt" og giver akvariet et statisk udtryk.

  

Monteringsmuligheder

LED's er multifunktionel og kan bruges til næsten alle akvarier; Brug dem direkte under låget i MOVE og FUSION-akvarierne, indbyg dem i alle generationer af Effect-Light heldækkende armaturer eller hæng dem ned fra loftet, enkeltvis eller flere i en gruppe. Ved hjælp af en række forskellige adaptorer kan du også bruge LED's i andre fabrikater armaturer, uanset om de er til T5 eller T8 rør.
Se nærmere under afsnittet om tilbehør.

LED montering

 

 

 

LED’s 4500K

 

LED’s 6500K

 

LED’s 13000K